Proptimize en Built to Build hebben Medux gecontracteerd als eerste huurder voor het nieuwe distributiecentrum AMS CityDocks in Amsterdam Osdorp. Dit centrum, met een oppervlakte van 37.000 m², is gericht op duurzaamheid en efficiëntie.

Josette Luijten, directeur van Medux Nederland, licht de keuze voor AMS CityDocks toe: “Deze locatie stelt ons in staat onze klantenservice te optimaliseren en biedt onze medewerkers een moderne werkplek. Het past binnen onze duurzame aanpak en de ambitie van Amsterdam voor koolstofneutrale bevoorrading.”

AMS CityDocks, gepland voor oplevering in 2025, heeft een 5-megawatt elektrische aansluiting en streeft naar een BREEAM 2020 **** Excellent certificering. Het centrum zal zijn uitgerust met warmtepompen, 6.500 zonnepanelen, en faciliteiten die bijdragen aan biodiversiteit en natuurwaarden. Met de verhuur aan Medux is er nog ruimte beschikbaar voor andere partijen, met units variërend van 2.300 m² tot 18.000 m². Het complex biedt ook een ruime parkeergarage met oplaadpunten en fietsenstalling.