KwikFit gaat de service en onderhoud verrichten van de elektrische voertuigen van Easy Go Electric, importeur en distributeur van elektrische voertuigen in Nederland. Door de samenwerking kunnen gebruikers en eigenaren van EV's van Easy Go Electric daardoor terecht bij meer dan 120 KwikFit-locaties in Nederland.

Easy Go Electric is importeur en distributeur van allerhande elektrische voertuigen, waaronder lichte elektrische bedrijfswagens. De samenwerking met KwikFit, met zijn landelijke dekking en ervaring in EV-onderhoud, stelt Easy Go Electric in staat om de service aan klanten verder uit te breiden. De samenwerking zal de reeds hoge servicegraad van Easy Go Electric verder verbeteren met de toevoeging van de kennis en ervaring van KwikFit op het gebied van onderhoud en reparatie in de automotive sector.

KwikFit heeft zijn medewerkers getraind in de nieuwste technologieën op het gebied van elektrische voertuigen. Het bestaande opleidingsprogramma van de KwikFit Academy zorgt ervoor dat het personeel volledig op de hoogte is van de specifieke eisen en onderhoudsbehoeften van een grote reeks uiteenlopende EV’s, inclusief de voertuigen die deel uitmaken van het portfolio van Easy Go Electric.

Bob Kranenburg, CEO en eigenaar van Easy Go Electric: "We werken onder andere samen met grote bedrijven en leasemaatschappijen die streven naar een zo efficiënt mogelijke landelijke dekking. In de samenwerking met KwikFit hebben we een partner gevonden die ons de mogelijkheid biedt om onze dienstverlening op een efficiënte manier door heel Nederland verder uit te breiden. KwikFits uitgebreide netwerk en ervaren team vormen een waardevolle aanvulling op onze activiteiten, waardoor we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn.”

Pieter Bikker, E-mobility Director bij KwikFit: "Heel mooi om onze krachten te bundelen met Easy Go Electric en zo de elektrische mobiliteit weer een stap verder te brengen. De expertise en klantengroep van Easy Go Electric, gecombineerd met ons uitgebreide servicenetwerk, zal resulteren in hoogwaardige en efficiënte service op meer dan 100 locaties in heel Nederland voor een grote groep gebruikers. We kijken ernaar uit om gezamenlijk de groeiende vraag naar elektrisch vervoer te ondersteunen en onze positie in de EV-servicebranche verder te versterken."

E-mobility
KwikFit gaat mee in de energietransitie, waarin het bedrijf voor zichzelf een grote rol ziet weggelegd. Om dit waar te maken, opende KwikFit het eerste e-service filiaal en meerdere e-bike servicepunten. Op deze locaties onderhoudt KwikFit allerlei elektrische voertuigen, of het nu auto's, fietsen of andere elektrisch aangedreven voertuigen zijn. Om deze transitie te versnellen, is de garageketen verschillende samenwerkingen aangegaan met leveranciers van e-vervoersmiddelen, zoals NIO.