De Nederlandse onlinesupermarkt Picnic heeft weer vers kapitaal opgehaald. Het gaat om een kapitaalinjectie van 355 miljoen euro, dat de Nederlandse online supermarkt wilt aanwenden voor expansie in Duitsland en Frankrijk. Bij de geldschieters zitten een aantal oude bekenden, waaronder de Bill & Melinda Gates Foundation en de Duitse supermarktgigant Edeka.

Volgens topman en medeoprichter Michiel Muller van Picnic zal het kapitaal voornamelijk worden aangewend voor het aantrekken van nieuw personeel, de aanschaf van bezorgwagens en de bouw van distributiecentra en hubs. Met deze uitbreidingsstrategie streeft Picnic ernaar om haar klantenbestand in Europa aanzienlijk te vergroten. Muller noemde in het bijzonder de groeiambities in Duitsland, waar Picnic het klantenbereik wil verhogen van minder dan 10% naar ongeveer 50% van de bevolking.

Naast uitbreiding in Duitsland en Frankrijk, zal Picnic investeren in robotisering en automatisering van distributiecentra, waaronder een nieuw centrum in het Duitse Oberhausen.

Sinds de start in 2015 in Amersfoort, heeft Picnic haar bezorgingsgebied uitgebreid naar ongeveer 80% van de Nederlandse bevolking en in 2023 een omzet van bijna 1,3 miljard euro geboekt. Met deze nieuwe kapitaalinjectie lijkt Picnic vastbesloten haar positie als innovatieve speler in de Europese online supermarktsector verder te verstevigen.