Broekman Logistics en EQIN hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst ondertekend gericht op de opslag en logistieke dienstverlening van industriële machines en apparaten. EQIN EU, bekend om zijn verhuur en verkoop van industrieel materieel, en Broekman Logistics, een internationale logistiek dienstverlener, bundelen hun krachten om efficiëntie en duurzaamheid in diverse sectoren te bevorderen.

EQIN, met zijn expertise in hoogwaardige apparatuur en duurzame oplossingen, ondersteunt verschillende sectoren zoals industrie, bouw en evenementen. Broekman Logistics zal vanuit meerdere locaties in Rotterdam EQIN bedienen, waarbij zij zorgen voor de opslag en logistieke afhandeling van de materialen.

"De samenwerking tussen EQIN en Broekman Logistics sluit aan bij onze strategie om ons te focussen op het Industrial en Machinery segment," zegt Ron Kuijpers, director business development bij Broekman Logistics. "Het is een ideale partnership tussen twee partijen die beide een totaaloplossing voor hun klanten voor ogen hebben."

De overeenkomst omvat in totaal ongeveer 17.000 vierkante meter opslagruimte, verdeeld over locaties op de Maasvlakte en Distriport. De Maasvlakte biedt een uitstekende verbinding met de Deepsea containerterminals, terwijl Distriport met zijn short-sea, spoor- en wegverbindingen een ideale schakel vormt met het achterland in de Botlek van Rotterdam.

In de totstandkoming van deze samenwerking trad BRiQ real estate op namens Broekman Logistics, terwijl EQIN werd begeleid door De Mik Real Estate Partners. Deze overeenkomst markeert een belangrijke stap in de versterking van de logistieke en industriële capaciteiten van beide bedrijven in een cruciale regio.