Hacon Solar brengt een revolutionair concept op de markt: containers met geïntegreerde zonnepanelen. Deze innovatie biedt een schoon, stil en energierijk alternatief voor traditionele stroomvoorzieningen. De containers zijn ideaal voor gebruik op bouwplaatsen, festivalterreinen, in de infrastructuur, petrochemie en andere sectoren.

Hacon Containers heeft de handen ineengeslagen met Wattsun, een scale-up gespecialiseerd in stapelbare accu's voor afgelegen toepassingen. De presentatie van de Solar-containers vond plaats tijdens de Vakbeurs Energie eind oktober in Den Bosch.

Ronald de Vos van Hacon Containers vertelde: "Mensen (op de beurs, red.) waren heel enthousiast! En ze kwamen meteen met allerlei voorbeelden en oplossingen. Het is namelijk geen standaard product met maar één toepassing. Dit concept biedt allerlei mogelijkheden, voor iedere ondernemer is er wel een voordeel mee te behalen."

De innovatieve containers kunnen worden omgetoverd tot stellingcontainers voor de bouw, waarbij het licht automatisch aangaat bij binnenkomst, of tot lockercontainers voor kleedruimtes. "Het grote voordeel is, naast het feit dat je geen complete elektra-aansluiting hoeft te laten aanleggen, dat je geen diesel-aggregaat hoeft neer te zetten met bijbehorend lawaai en vervuiling", legt De Vos uit.

De zonnepanelen op het dak van een enkele container leveren 2.610 Watt, terwijl de gestapelde capaciteit van de accu's 6.800 Watt is. "Wattsun werkt aan een upgrade van de battery packs, waardoor er vanaf begin volgend jaar ongeveer 5000 Watt per accu geleverd kan worden", voegt De Vos toe.

Het unieke aan deze containers is dat de zonnepanelen geïntegreerd zijn in de constructie, waardoor ze stapelbaar blijven voor opslag. Dit onderscheidt ze van andere containers met bovenop geplaatste zonnepanelen. "Daarom hebben we patent aangevraagd. Onze containers zijn bereikbaar voor een grotere groep in de markt. Dit is slim en speelt in op de emissievrije toekomst", aldus De Vos.