De Nederlandse Picnic heeft zijn uitbreidingsplannen in de Duitse regio Rijn-Neckar een impuls gegeven door een nieuw distributiecentrum in Viernheim, nabij Mannheim, te huren. Picnic huurt de logistieke ruimte van ongeveer 25.000 vierkante meter van de Duitse belegger Aventos.

Het distributiecentrum in Viernheim, onderdeel van een centrale fulfilmentstrategie van Picnic, zal worden gebruikt om bestellingen van klanten te verwerken en vervolgens te distribueren naar omliggende steden. De producten worden overgebracht naar elektrische bestelwagens in stadshubs en afgeleverd bij klanten. Deze stap ondersteunt de groeistrategie van Picnic in de regio.

Aventos verwierf deze logistieke locatie in 2021 en heeft sindsdien een flinke renovatie uitgevoerd, met de nadruk op duurzaamheid. Er werden diverse milieuvriendelijke aanpassingen gedaan, zoals de installatie van een fotovoltaïsch systeem, elektrische laadpalen, LED-verlichting en een bio-methanol verwarmingssysteem. Deze renovaties zullen naar verwachting leiden tot een aanzienlijke CO2-besparing van ongeveer 3.590 ton, in vergelijking met een volledige nieuwbouw.

Het pand, voorheen in gebruik door Kaufhof AG als centraal magazijn en fulfilmentcentrum, zal nu de operaties van Picnic in de regio ondersteunen. Colliers was betrokken als verhuurmakelaar bij deze transactie.