FedEx heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2023/2024 een stijging van 9% in de bedrijfswinst naar 1,28 miljard dollar gezien. De omzet van de pakketgigant krimpte met bijna 3% en kwam uit op een totaal van 22,2 miljard dollar.

De toename in bedrijfswinst is het resultaat van een rigoureuze besparingsoperatie. Hierbij is een deel van het pakketvervoer verplaatst van de kostbare luchtvrachttak (Federal Express) naar de voordeligere wegtransporttak (FedEx Ground). Bovendien zijn er meerdere vrachtvliegtuigen uit de vloot gehaald.

Ondanks de verbetering in het resultaat, werd het nieuws niet positief ontvangen op de Amerikaanse beurs. Dit is voornamelijk te wijten aan de voortdurend teleurstellende prestaties van Federal Express. Deze divisie zag een daling van 6% in omzet en een afnamen van 60% van operationele resultaat. De oorzaak ligt aan de verminderde vraag, een minder winstgevende mix van pakketten en dalende brandstoftoeslagen.

FedEx's expeditietak, FedEx Freight, kende ook een omzetdaling van 4%, hoewel de bedrijfswinst hier met 11% steeg. FedEx Ground boekte de meest positieve resultaten, met een toename van het resultaat met ruim 50% op een lichte omzetgroei.