Garbe Industrial Real Estate GmbH heeft een grondpositie van 420.000m2 vlakbij Berlijn gekocht. Het Duitse vastgoedbedrijf is van plan om in het dorp Fehrbellin een logistiek centrum van 270.000 m2 te ontwikkelen.

De bouw, met een geplande start in het vierde kwartaal van 2027 is een investering van € 290 miljoen gemoeid. Adrian Zellner, lid van de Raad van Bestuur van Garbe Industrial Real Estate, vertelt: "Met deze aankoop van het grondstuk doen we een echte coup. We kunnen op deze locatie aanzienlijk potentieel creëren voor grootschalige logistieke vestigingen in de metropoolregio Berlijn."

Het project omvat drie gebouwen met een totale hallenoppervlakte van 235.000 m2. Zellner voegt toe: "Het zal in hallenoppervlakte het grootste project zijn dat ooit door Garbe Industrial Real Estate is ontwikkeld in de geschiedenis van het bedrijf."

Burgemeester Mathias Perschall benadrukt: "Dit is het grootste bouwproject in onze gemeente en zal Fehrbellin verder versterken als zakelijke locatie. Samen met een financieel sterke partner als Garbe Industrial Real Estate, die aanzienlijke expertise inbrengt, kan de progressieve ontwikkeling van onze gemeente een succes zijn."

Het logistieke par moet in 2030 voltooid zijn en zal voldoen aan de Gold Standard van de Duitse Raad voor Duurzaam Bouwen. Garbe werd juridisch geadviseerd door REIUS, op fiscaal gebied door HLB Stuckmann en voor de technische due diligence door Bockermann Fritze.