TIP Group, een dochteronderneming van I Squared Capital, heeft extra financiering opgehaald om haar groeiplannen te ondersteunen en de strategische visie verder uit te voeren. Het Nederlandse bedrijf, dat zich richt op het verhuren en leasen van trailers, heeft haar bestaande leningenfaciliteit uitgebreid met €425 miljoen, waarmee het totaal op €2,298 miljard komt. Deze uitbreiding, die tot december 2025 loopt met een optie tot verlenging van twee jaar, trekt 8 nieuwe kredietverstrekkers aan en behoudt de steun van bestaande kredietverstrekkers. Daarnaast heeft TIP Group op 1 december 2023 via haar Asset Backed Securitisation Arrangements (ABS) nog eens €65 miljoen opgehaald, waardoor de totale capaciteit onder dit programma op €265 miljoen uitkomt.

Bob Fast, President en CEO, legt uit: "De verhoging van onze bestaande BBF en ABS stelt ons in staat om de TIP Group verder te laten groeien, zowel organisch als niet-organisch, en om onze geografische aanwezigheid te verbreden. De extra fondsen van bestaande en nieuwe financieringspartners weerspiegelen het vertrouwen in ons bedrijf dat wordt gestaafd door onze groei in de afgelopen jaren en biedt daarmee een sterk platform om op de ingeslagen weg door te gaan."

Hans van Lierop, CFO, vervolgt: "De extra toename van onze beschikbare liquiditeit met €425 miljoen dit jaar, inclusief de toezeggingen van 8 nieuwe banken, draagt bij aan de robuustheid van onze balans. Er was veel interesse in de leningenmarkt, gedreven door onze bedrijfsgroei en -prestaties van de afgelopen jaren, die veerkrachtig zijn gebleken in uitdagende marktomstandigheden. We sluiten 2023 af met een sterke balans en liquiditeitspositie om onze langetermijnvisie te ondersteunen."

De extra fondsen zullen worden aangewend voor kapitaalinvesteringen en toekomstige overnames, met als doel de leidende positie van TIP Group op de markt te consolideren. De transacties werden ondersteund door ABN AMRO, ING Bank en Rabo Bank als coördinatoren en bookrunners, met DLA Piper als juridisch adviseur voor TIP Group en Freshfields Bruckhaus Deringer als adviseur voor de financiers.