KNAPP gaat 1.400 nieuwe robots leveren voor het nieuwe logistieke centrum van BESTSELLER. Het centrum is gelegen in Lelystad en volgens KNAPP gaat het om het "meest geavanceerde logistieke centrum van Europa", dat eind 2026 in gebruik genomen moet worden. Groot wordt het centrum in ieder geval zeker, met een oppervlakte van 155.000 m2.

Allan Kyhe Kjærgaard, Logistiek Directeur bij BESTSELLER, heeft de ambitie om een vooraanstaand logistiek centrum te ontwikkelen, zowel binnen de mode-industrie als in Europa. De implementatie van geavanceerde technologieën zoals geautomatiseerde product picking, palletisering en een geautomatiseerd palletopslag- en behandelingssysteem zal een optimale distributie van producten naar retailklanten in de belangrijkste markten van BESTSELLER waarborgen.

KNAPP zal verschillende innovatieve technologieën implementeren, waaronder het OSR Shuttle Evo-robotsysteem.

Het centrum zal naar verwachting straks meer dan 20.000 items per uur kunnen ophalen. Het 'one-touch' automatiseringsconcept beperkt handmatige handelingen tot een minimum, waardoor het risico op redundantie door machinestoringen wordt verminderd.

De uitdaging van het automatiseren van productpicking in de mode-industrie wordt aangepakt met AI-gedreven pickingrobots, de Pick-it-Easy Robots van KNAPP, die het werk aanvullen dat op de handmatige pickingstations wordt uitgevoerd.

Eind 2026 moet het distributiecentrum gereed zijn en zal naar verwachting 600 nieuwe banen creëren, van onderhoudstechnici tot data-analisten en ingenieurs. De inzet van automatisering zal fysiek veeleisende taken verminderen en nieuwe, gespecialiseerde functies creëren.