Elektronicagroothandel Solar Nederland is dichtbij de voltooiing van zijn uitgebreide distributiecentrum op Bedrijvenpark Boekelermeer in Alkmaar. Deze recente uitbreiding is een essentieel onderdeel van een omvangrijk internationaal project van de Solar Group, gericht op het creëren van een duurzame en efficiënte supply chain voor de toekomst.

Deze uitbreiding, die volgt op de ingebruikname van een Autostore-systeem in 2021, omvat een aanzienlijke toename van de opslagcapaciteit. Het warehouse groeit van 27.000 vierkante meter naar 35.000 vierkante meter. Bovendien wordt de mezzaninevloer uitgebreid met 2.000 vierkante meter, en komen er extra kantoorruimtes bij. Het buitenterrein voor opslag naast het nieuwe gedeelte van het gebouw wordt ook vergroot naar 11.300 vierkante meter.

Een belangrijk element van deze uitbreiding is de opschaling van het Autostore-systeem, dat is geleverd door Element Logic, naar een capaciteit van 65.000 bakken. Daarnaast implementeert Solar Nederland geavanceerde geautomatiseerde systemen van Kardex voor de opslag van kabels. Deze vernieuwingen zullen bijdragen aan de efficiëntie van het bedrijf en zorgen voor snellere en betrouwbaardere leveringen aan hun klanten.