The Platform Group, een Duits softwarebedrijf gespecialiseerd in platformoplossingen, heeft Möbelfirst, een platform voor luxemeubilair in Duitstalige landen, overgenomen.

Sinds 2021 was The Platform Group al de meerderheidsaandeelhouder van Möbelfirst en heeft het bedrijf een succesvolle groei doorgemaakt, dankzij de implementatie van haar eigen softwareoplossingen. Möbelfirst, met hoofdkantoor in Bonn, heeft een netwerk van meer dan 500 meubelretailpartners en heeft zichzelf bewezen als een winstgevende en vernieuwende speler in de meubelindustrie.

De overname van de resterende 49,9% van de aandelen van Möbelfirst werd in december 2023 geëffectueerd, met een geplande afronding van de transactie op 1 maart 2024. Hierdoor wordt The Platform Group de enige eigenaar van Möbelfirst. De financiële details van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

Dr. Dominik Benner, CEO van The Platform Group AG, is enthousiast: "Möbelfirst heeft buitengewoon gepresteerd met een gemiddelde winkelwagenwaarde van EUR 4.100, wat een unicum is in de meubelbranche. We zijn blij dat we nu volledige controle hebben en onze winstgevende groeistrategie onverminderd kunnen doorzetten."

Christoph Ritschel en Dennis Franken, beide Managing Directors van Möbelfirst, delen de positieve visie op de toekomst. Ritschel benadrukt de sterke groei en winstgevendheid van het platform, terwijl Franken wijst op de succesvolle uitbreiding naar nieuwe meubel- en keukensegmenten en de groeiende B2B-verkoop.

The Platform Group plant in het komende jaar haar succesvolle acquisitiestrategie voort te zetten met de overname van drie tot acht bedrijven, zowel in de B2B- als B2C-sector.