De bouw van Panattoni Park Almere is aangevangen. De verwachting is dat Panattoni Park Almere eind 2024 voltooid zal zijn. Panattoni Park Almere belooft een moderne en flexibele werkruimte te worden. Het complex is in totaal 23.420 m² groot.

Panatttoni Park Almere is verdeeld over vijf units. Deze units kunnen zowel in hun geheel als afzonderlijk gehuurd worden, wat de flexibiliteit van het gebouw benadrukt. Het park onderscheidt zich ook door zijn duurzame eigenschappen; het is BREEAM-NL gecertificeerd, volledig gasvrij en het dak is voorbereid voor zonne-energieopwekking.

De locatie van Panattoni Park Almere is strategisch gekozen, met een bereik van circa 12 miljoen mensen binnen een uur rijden. Dit maakt het park bijzonder geschikt voor 'last-mile' logistieke bedrijven. De nabijheid van Amsterdam, Utrecht, Schiphol en Flevokust Haven maakt het een ideale hub voor diverse bedrijfsactiviteiten.

Naast de zakelijke voordelen biedt het park ook een groene en gezonde werkomgeving. Het grenst aan een nieuw te ontwikkelen park met wandelroutes en een rijke variëteit aan bomen en planten, die de biodiversiteit in de regio versterken. Deze natuurlijke omgeving biedt werknemers de kans om te ontspannen en te genieten van de buitenlucht tijdens hun pauzes.

De focus op duurzaamheid en welzijn komt ook tot uiting in de faciliteiten van het gebouw. Werknemers die per fiets komen, kunnen gebruikmaken van comfortabele douches. Daarnaast is het park uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt het over voldoende oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

De feestelijke start van de bouw werd bijgewoond door diverse genodigden, waaronder belangrijke stakeholders en partners en was een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van het bedrijventerrein Laarakker en onderstreept het potentieel van Almere als een groeiende hub voor bedrijven en innovatie.