Caravan en A2 Truckparking openen vandaag het eerste volledig duurzame laadplein in Limburg, onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Dit innovatieve laadplein, dat volledig draait op biogas uit rioleringen, biedt een oplossing voor het overbelaste elektriciteitsnet en zet een stap richting 100% groene elektrische laadoplossingen. Het laadplein is uitgerust met snellaadfaciliteiten voor zowel vrachtwagens als personenauto's en is gelegen op een strategische locatie van A2 Truckparking.

Deze ontwikkeling draagt bij aan de transitie naar emissieloos rijden, zo vertelt Ferry Tap, oprichter en directeur van Green Caravan: "In Nederland is elektrisch laden momenteel slechts voor de helft fossielvrij. Met onze nieuwe laadpleinen willen we laten zien dat 100% fossielvrij laden mogelijk is. Green Caravan wilt in 2024 uitbreiden naar meerdere provincies in Nederland.

Denny Simons, directeur en oprichter van A2 Truckparking vult aan: "Met de groeiende populariteit van elektrische vrachtwagens is het essentieel dat we overgaan op volledig groene laadoplossingen. Deze samenwerking met Green Caravan is een cruciale stap in de richting van een duurzamere toekomst voor transport."