In Nijmegen heeft burgemeester Bruls het nieuwe laadplein van de Cornelissen Groep officieel geopend. Dit innovatieve laadplein symboliseert een belangrijke stap in de verduurzaming van de logistieke sector.

Het laadplein, gelegen op de historische plek waar de Cornelissen Groep is ontstaan, markeert een nieuwe fase voor het Nijmeegse logistieke bedrijf. CEO Mark Van Der Drift van Cornelissen Groep vertelde: "In 2010 hadden we al een elektrische truck rijden, waar de tijd nog niet rijp voor bleek te zijn. Innoveren is ook doorzetten. Aankomend jaar gaan we met onze klanten en partners in de keten een forse stap zetten naar meer dan 40 elektrische vrachtwagens. Daarmee neemt Cornelissen een leidende positie in de Nederlandse markt."

Deze ontwikkeling sluit goed aan bij de verduurzamingsvisie van de Cornelissen Groep en het mobiliteitsbeleid van de gemeente Nijmegen. De groep heeft dit voor elkaar gekregen door nauwe samenwerking met leveranciers en klanten, en door veel doorzettingsvermogen.

De opening van het laadplein is een belangrijke stap in de aanloop naar de introductie van zero emissie zones in 30 grote steden in 2025, wat naar verwachting een enorme versnelling zal geven aan de energietransitie.