LiftBoxx, het innovatieve distributiesysteem, introduceert zijn nieuwste toevoeging: LiftBoxx Docks. Dit geavanceerde transportsysteem maakt het mogelijk om laadbakken op alle niveaus tussen straat- en dockhoogte (160 cm) te laden en te lossen. Dit nieuwe systeem biedt een flexibele oplossing voor uiteenlopende industrieën, waaronder de bouw, gezondheidszorg, auto-industrie, horeca en recycling.

Het unieke van de LiftBoxx Docks ligt in het U-vormige bestelautochassis dat verticaal kan scharnieren dankzij een hydraulisch systeem. Hierdoor kan de chauffeur de laadbak eenvoudig op de gewenste hoogte brengen voor efficiënt laden en lossen, terwijl de bak tijdens het proces waterpas en vergrendeld aan het chassis blijft.

Het Docks-systeem, dat meerdere laadunits ondersteunt, zorgt voor een aanzienlijke verbetering in de logistieke processen, vooral bij locaties met verschillende soorten afzetstations. Dankzij het wisselsysteem kunnen meerdere boxen met één chassis worden ingezet, wat het bijzonder geschikt maakt voor routes met veel stops.

De LiftBoxx laadboxen zijn beschikbaar in lengtes van 4000 tot 5500 mm, met een inwendige breedte van 1800 mm en een maximale inwendige hoogte van 3000 mm. Het chassis van de LiftBoxx is geschikt voor het vervoeren van boxen van diverse lengtes.

Wat betreft de aandrijving, maakt de LiftBoxx Docks gebruik van een Fiat Ducato kopstuk, verkrijgbaar met een motor op diesel, benzine, LPG of CNG. Afhankelijk van de wensen van de klant, varieert het maximaal toelaatbare gewicht van de LiftBoxx Docks van 5000 tot 6600 kg, met een netto laadvermogen van 1500 tot ruim 3000 kg.

Momenteel demonstreert LiftBoxx de veelzijdigheid van het Docks-systeem met een demo-voertuig dat door diverse landen toert.