De bouw van een nieuw logistiek complex van meer dan 34.000 m², inclusief kantoren, is vorige week van start gegaan in de zone Brucargo Centraal op Brussels Airport. Dit project, geleid door het design- en buildteam van Cordeel – archipelago en VK architects + engineers, wordt naar verwachting voltooid in 2025 en omvat de bouw van drie ultramoderne magazijnen met bijbehorende kantoorgebouwen en personeelsparking.

Het complex wordt ontwikkeld in overeenstemming met de duurzame ontwikkelingsstrategie van Brussels Airport, gericht op netto nul CO2-uitstoot, en zal een BREEAM-Excellent certificering ontvangen. Het ontwerp streeft naar een optimalisatie van de ruimte, met een toename van 30% in opslagcapaciteit en een uitbreiding van 20% van de groene zones, vergeleken met de vorige infrastructuur op dezelfde locatie.

De herontwikkeling zal tevens zorgen voor meer ruimte, veiligheid en efficiëntie voor voetgangers en fietsers, en een aangenamere werkomgeving bieden.

Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, deelt mee: “Het zijn partners van Brussels Airport en sommigen zijn dat al heel lang. Ze willen hun activiteiten verder uitbouwen en genieten van een state-of-the-art infrastructuur.” De vijf toekomstige gebruikers van de nieuwe gebouwen in Brucargo Centraal zijn DSV, Deny Cargo, Hazgo, EV Cargo en Nippon Express.