VDG Real Estate heeft haar nieuwste project, VDG Warehouse Helmond, verkocht aan Macquarie Asset Management. Het is de derde keer dat VDG een project verkoopt aan de internationale investeerder, na eerdere transacties met VDG Warehouse Ede en VDG Warehouse Venlo. VDG Warehouse Helmond wordt meerdere jaren aan de toonaangevende fulfilmentbedrijf ModExpress.

Het op maat ontwikkelde warehouse, gelegen nabij de belangrijke logistieke ader A67, is een belangrijk onderdeel in de strategische groei van ModExpress. Met een totale oppervlakte van ruim 40.000 m2, inclusief 13.000 m2 warehouse-ruimte, 26.000 m2 entresol en 1.000 m2 kantoorruimte verdeeld over vijf verdiepingen, is het pand speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van ModExpress.

Madeleine van den Eijnde-van Dijk, eigenaar van VDG Real Estate: “Graag wil ik Macquarie Asset Management bedanken voor wederom een succesvol acquisitietraject. Wij zijn verheugd dat er ook in de dynamische markt van vandaag vertrouwen is in waar VDG Real Estate voor staat: maatwerk, kwaliteit en partnership.”

VDG Real Estate werd in deze transactie bijgestaan door 1530 Real Estate, een vastgoedkantoor gespecialiseerd in aan- en verhuurtrajecten, aan- en verkooptrajecten, beleggingen en consultancy.

ModExpress, opgericht in 1985, is een prominente logistieke dienstverlener voor de mode- en lifestyle-industrie en verwerkt dagelijks meer dan 50.000 zendingen. Macquarie Asset Management, onderdeel van Macquarie Group, is een wereldwijde vermogensbeheerder met een beheerd vermogen van circa €542 miljard per 30 september 2023