Pieter Pot, de unieke verpakkingsvrije online supermarkt, zou vandaag failiet verklaard kunnen worden. Volgens een recente aankondiging van de onderneming heeft schuldeiser pensioenfonds BPFL het faillissement aangevraagd, hoewel Pieter Pot aangeeft het er niet mee eens te zijn. "We hadden gehoopt op een coulanceregeling omdat de weg naar herstel succesvol verloopt. Het is afwachten hoe de rechter dinsdag beslist", aldus Jouri Schoemaker, algemeen directeur van Pieter Pot tegenover het ANP.

De online supermarkt startte in oktober een crowdfunding om schulden af te lossen, waarbij tot nu toe 2 miljoen euro van de benodigde 3 miljoen is opgehaald. "De meeste crediteuren gaven ons de tijd, maar helaas wil BPFL dat niet", zegt Schoemaker tegenover het ANP. Pieter Pot, opgericht in 2019, heeft ongeveer 140 schuldeisers en een schuld van bijna 80.000 euro bij BPFL.

Schoemaker hoopt dat de rechter uitstel zal verlenen en gaf aan dat een direct faillissement nadelig is voor alle betrokken partijen. De zaak wordt om 10.00 uur behandeld bij de rechtbank in Rotterdam. De uitspraak verwacht rond 16.00 uur.

Pieter Pot, bekend als 's werelds enige verpakkingsvrije supermarkt op nationale schaal, bedient ongeveer 20.000 klanten met een uniek statiegeldsysteem voor glazen flessen en potten. Het bedrijf nam het afgelopen jaar verschillende maatregelen om winstgevend te worden, waaronder kostenbesparingen en uitbesteding van verschillende operaties.