Jungheinrich en Avasco Industries hebben een samenwerking aangekondigd voor de ontwikkeling van een geavanceerd hoogbouwmagazijn in Diksmuide (België). Het nieuwe magazijn, dat een hoogte van 36 meter zal bereiken, is ontworpen om de operationele efficiëntie van Avasco Industries aanzienlijk te verbeteren. Uitgerust met automatische magazijnkranen en multi-deep shuttles, zal het magazijn meer dan 20.000 palletplaatsen bieden, waarmee het een benchmark stelt voor geautomatiseerde opslagoplossingen in de regio. Het systeem zal palletten van diverse afmetingen kunnen behandelen en indien nodig voorzien van zogenoemde slave palletten.

Hans Mertens, Sales & Business Development Manager-Automation ASRS bij Jungheinrich België: “Dit project is een nieuw hoogtepunt in ons streven naar logistieke excellentie en automatisering. We zijn er trots op om deel uit te maken van het succesverhaal van Avasco Industries en dragen graag bij aan hun toekomstige groei en efficiëntie.”

Avasco Industries kiest voor deze samenwerking om hun efficiëntie en klanttevredenheid te verhogen. Het nieuwe ASRS-pallettenmagazijn zal de betrouwbaarheid, snelheid en precisie in opslag- en orderafhandeling verbeteren. Dit stelt Avasco in staat om meer palletten op te slaan en de continuïteit van levering aan klanten te waarborgen, wat leidt tot efficiëntere productieprocessen.

Jan Van Houtte, Managing Director van Avasco Industries, licht toe: “In samenwerking met Jungheinrich onthult Avasco Industries met trots dit boeiend project. Ons nieuwe hoogbouwmagazijn belichaamt onze voortdurende inzet voor innovatie en logistieke efficiëntie. Het zal niet alleen onze operationele capaciteiten versterken, maar ook een mijlpaal zijn in onze constante groei.”