In Lelystad is het plan voor een uniek distributiecentrum met zeven (!) bouwlagen langs de A6 van de baan. Ontwikkelaar VDG ziet af van dit innovatieve project, ondanks de initiële bedoeling om 100.000 vierkante meter opslagcapaciteit op een grondstuk van 30.000 vierkante meter te realiseren.

Vastgoedmanager Joeri Bazelmans van VDG legt uit: "We hebben met veel bedrijven gesproken, maar het is een naar Nederlandse begrippen nieuw concept en we zien dat gebruikers het spannend vinden om die stap te zetten”. De voornaamste redenen voor het afblazen van het project zijn logistieke complicaties en twijfels over de geschiktheid van de opslag op bovenverdiepingen.

Bazelmans voegt toe: "Men kiest, nu er nog voldoende ruimte voorhanden is toch het liefst voor de eenvoudige logistieke doos.” Dit betekent dat in Lelystad de grond nog niet schaars genoeg is om de noodzaak van hoogbouw te rechtvaardigen, in tegenstelling tot regio's als Amsterdam en Venlo waar dergelijke projecten al gerealiseerd zijn.

Wat betreft de toekomst van de locatie aan de Minervaweg, overweegt VDG nu de bouw van een kleiner distributiecentrum voor twee gebruikers. Lelystad blijft populair als locatie voor distributiecentra, hoewel een recent voorstel om de verkoop van grond voor dergelijke centra te stoppen het net niet haalde in de gemeenteraad.