De onlangs failliet verklaarde online drogisterij Droginet uit Winschoten maakt een doorstart onder nieuwe eigenaar Hager-Minnema-Hutten-Beheer uit Franeker. De curator, Paulien Waninge van PlasBossinade Advocaten en Notarissen, lichtte het personeel in over deze ontwikkeling. "De mensen waren heel blij. Er kwam zelfs applaus uit de zaal. Dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt," zei Waninge tegen RTV Noord.

De nieuwe eigenaar, dat tevens Foox Groothandel Bergsma in bezit heeft, had het winnende bod uitgebracht na belangstelling van ongeveer twintig partijen. Met Hager-Minnema-Hutten-Beheer is afgesproken dat minimaal dertig medewerkers overgenomen worden in Droginet Web BV, een nieuw opgerichtte vennootschap.

De nieuwe eigenaar werkt nu aan een plan voor bestaanszekerheid en bijbehorende bedrijfsvoering. De exacte aantallen personeelsleden die meegaan in de nieuwe onderneming zijn nog onbekend, maar de curator hoopt op het behoud van zoveel mogelijk banen. Het bedrijf had te kampen met schulden, een veranderende markt en problemen met automatisering, wat uiteindelijk tot het faillissement leidde. Waninge toonde zich tevreden over de snelle realisatie van de doorstart.