Het snelgroeiende Exotec, wereldwijde leverancier van robotoplossingen voor magazijnen, heeft een nieuwe productieruimte geopend in Frankrijk. Dankzij deze uitbreiding kan Exotec zijn productie van Skypaths-transportbandsystemen opvoeren naar een gemiddelde van dertig modules per dag.

De 2.500 m² tellende productiefaciliteit ligt in Croix, vlak bij het hoofdkantoor van Exotec. Het gebouw fungeert niet alleen als productiewerkplaats voor het Skypath-assortiment, maar dient ook als een servicecentrum voor het onderhoud van Skypod-robots. In eerste instantie zullen dertig medewerkers bijdragen aan de verdere ontwikkelingen.

Voortaan ook eigen productie
Skypath is een plug-and-play geautomatiseerd transportbandsysteem dat bestaat uit rechte, gebogen en hellende bouwstenen. Het kenmerkende modulaire ontwerp maakt het mogelijk om een Skypath-systeem in enkele weken te installeren, zonder complexe hardware-integratie en met minimale verstoring van de lopende activiteiten, zo stelt het bedrijf.

"De nabijheid van onze bestaande faciliteiten is cruciaal voor het bevorderen van samenwerkingen, vooral met het Research & Development-team en ondersteunende afdelingen,” zegt Fabien Rouquette, Directeur Industriële Activiteiten bij Exotec. "De opening van het nieuwe gebouw markeert een mijlpaal in de groeistrategie van Exotec, waarbij we onze industriële expansie versterken door de productie van Skypath intern op te nemen. Hierdoor zijn we in staat om proactief in te spelen op de toekomstige behoeften van onze klanten, in lijn met de voortdurende ontwikkeling van onze productroadmap."

Afgelopen maand kondigde Exotec al aan bij meer dan honderd locaties van klanten Skypod Systemen te hebben draaien. Het bedrijf bevindt zich bovendien op koers om zijn wereldwijde personeelsbestand tegen 2024 met tachtig procent tegenover vorig jaar te verhogen, met name veroorzaakt door de grote groei in Azië, Europa en Noord-Amerika.