DPD Nederland neemt grote stappen om de CO2-uitstoot van haar transportactiviteiten aanzienlijk te verminderen. Om haar ambitie om voor 2040 netto nul uitstoot te behalen, werkt DPD samen met haar belangrijkste vervoerders aan duurzame oplossingen.

Een belangrijke stap in dit proces is de recente overeenkomst met Rebro voor de inzet van de eerste elektrische Lange Zware Vrachtautocombinatie (LZV). Deze innovatieve LZV kan tot 450 kilometer op groene stroom rijden.

Daarnaast zijn vervoersbedrijven Diebel en Schuck overgestapt op de nieuwe brandstof HVO100 voor al hun DPD-transporten. Deze overstap heeft geleid tot een significante reductie van 90% in CO2-uitstoot, evenals een daling in de uitstoot van fijnstof, stikstof en roet. Deze veranderingen zijn onderdeel van DPD's missie om verantwoordelijkheid te nemen voor haar impact op de maatschappij en het milieu.

Rick Pardoel, COO van DPD Nederland, benadrukt het belang van deze initiatieven: "De vervoerders waar DPD mee werkt, spelen een cruciale rol in onze inspanningen voor verdere verduurzaming." Met deze stappen wil DPD haar doel bereiken om de meest duurzame pakketbezorger van Europa te worden.