DHL begint binnenkort met de ontwikkeling van een baanbrekend Europees Innovatiecentrum in Troisdorf (Duitsland), dichtbij het hoofdkantoor in Bonn, dat naar verwachting in april 2025 wordt geopend.

Katja Busch, Chief Commercial Officer en Head of Customer Solutions and Innovation bij DHL, benadrukt het belang van het centrum voor klanten en partners. "Na ongeveer 15 jaar hebben we de capaciteitslimieten van ons huidige innovatiecentrum in Troisdorf bereikt", zegt Busch. "Het is belangrijk voor ons om onze klanten en partners de best mogelijke ervaring te bieden, met inzichten in toekomstgerichte logistiek."

Het nieuwe Europese Innovatiecentrum van DHL zal dienen als een hub voor trendonderzoek en innovatieontwikkeling. Het centrum, gebouwd met milieuvriendelijke materialen en lokaal geproduceerd kruisgelamineerd hout, markeert het eerste houtgebouwde pand in de portefeuille van DHL Group. Deze keuze voor Troisdorf weerspiegelt de strategische overwegingen van het bedrijf en hun toewijding aan Noordrijn-Westfalen.

Burgemeester van Troisdorf, Alexander Biber, spreekt zijn enthousiasme uit over de komst van het centrum: "DHL maakt aanzienlijke vorderingen op het gebied van innovatie en vermindert tegelijkertijd de koolstofvoetafdruk. Deze spannende uitdaging is iets wat wij als stad graag ondersteunen."

Het centrum zal meer ruimte bieden voor diverse nieuwe exposities en inhoud en staat symbool voor een baanbrekende toewijding aan milieuvriendelijkheid, sociale voordelen en economische haalbaarheid. Het zal fungeren als een baken van duurzaamheid, nieuwe normen stellen voor de industrie en de inzet van de DHL Group voor een groenere toekomst versterken.