P3, een prominente speler in de logistieke vastgoedmarkt, heeft de huurovereenkomst met DHL verlengd voor een logistieke faciliteit in Dreieich, nabij Frankfurt am Main. De uitgebreide faciliteit, die in totaal ongeveer 32.250 vierkante meter beslaat, is strategisch gelegen en biedt DHL aanzienlijke operationele voordelen.

De logistieke locatie in Dreieich werd voor het eerst in gebruik genomen in 2019 en vervangt een ouder complex dat P3 in 2009 had verworven. Het moderne centrum omvat nu drie hallen die samen ongeveer 28.500 vierkante meter bestrijken, naast ongeveer 2.150 vierkante meter kantoorruimte en 1.600 vierkante meter mezzanine-oppervlak. Bovendien beschikt de site over 18 laadperrons, speciale vloeren voor de opslag van gevaarlijke stoffen en ongeveer 150 parkeerplaatsen voor auto's en vrachtwagens.

De locatie ligt ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Frankfurt am Main en ongeveer 25 kilometer van de luchthaven van Frankfurt, waardoor het een centrale hub vormt in het Rhein-Main-gebied met uitstekende toegang tot belangrijke transportroutes.

Sönke Kewitz, Managing Director van P3 in Duitsland, benadrukt het belang van langdurige relaties met klanten en is verheugd dat DHL heeft gekozen om hun partnerschap voort te zetten. Claus-Dieter Trapp, Head of Technical Asset Management bij P3 in Duitsland, voegt toe dat deze overeenkomst de sterke samenwerking tussen P3 en DHL onderstreept en het belang van de faciliteit in DHL's logistieke strategie benadrukt.