De Franse fabrikant Ligier Professional heeft onlangs de Cargobike onthuld, een innovatieve elektrische driewieler die het aanbod aan elektrische voertuigen voor stadslogistiek uitbreidt. Dit nieuwe model, gericht op het vereenvoudigen van transport in stedelijke gebieden, is speciaal ontworpen voor efficiënte pakket- en postbezorging in de laatste fase van de bezorgroute.

De Cargobike is uitgerust met een middenmotor die de twee achterwielen aandrijft en beschikt over schijfremmen. Het voertuig biedt een ruime opslagcapaciteit, met een achterste laadruimte die tot 250 kg kan dragen en een klein voorcompartiment met een inhoud van 2 liter. Een opvallend kenmerk van de Cargobike is de verwisselbare accu, die een onbeperkte actieradius mogelijk maakt, ideaal voor langdurig gebruik in stedelijke omgevingen.

Ligier Professional, bekend om zijn assortiment elektrische voertuigen, voegt de Cargobike toe aan zijn bestaande reeks, waaronder de Pulse 3, een driewielige elektrische scooter met een laadvermogen van 80 kg, en de Pulse 4, een kleine elektrische bestelwagen die in de korte versie zonder rijbewijs bestuurd kan worden. De introductie van de Cargobike, gepland voor 2024, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van Ligier's elektrische vloot, gericht op duurzaamheid en efficiëntie in stadslogistiek.