Modegigant Shein heeft de aanvraag voor een beursgang in de Verenigde Staten ingediend, wat naar verwachting een van de meest waardevolle beursgangen van een Chinees bedrijf in New York zal worden. De Amerikaanse zakenbanken Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Morgan Stanley zouden betrokken zijn om de beurgang komend jaar te begeleiden.

De uitdagende marktomstandigheden en tegenvallende resultaten van andere grote beursgangen, zouden Shein naar verluidt niet weerhouden de stap te zetten. Een mogelijke waardering wordt geschat op maximaal $90 miljard.

De waardering van Shein kwam in mei nog uit op circa $60 miljard, een daling vergeleken met een eerdere financieringsronde. Deze stap, te midden van economische onzekerheden en toenemende concurrentie, speelt een cruciale rol in Shein's toekomstige groei.

De China Securities Regulatory Commission (CSRC) moet echter eerst nog wel goedkeuring verlenen voor de Amerikaanse beursgang en benadrukt de uitdagingen waar Chinese bedrijven mee te maken hebben bij het betreden van buitenlandse markten.

Shein dat bekend is van zijn directe verzendstrategie vanuit China en samenwerkingen met grote merken, is daarmee voor de komende jaren een invloedrijke speler in de retailsector om rekening mee te houden.