DistriSort, een Nederlandse specialist in intralogistieke oplossingen, heeft een geavanceerd sorteersysteem geïntegreerd bij Logistar. De logistieke dienstverlener van de Oost-Europese winkelketen SportVision kan daardoor nu 7.500 pakketten per uur verwerken.

Het geavanceerde sorteersysteem, dat is uitgerust met twee inductiegebieden, interne transportbanden, een Value Added Services (VAS) gebied en eindlijnsorteerbanden, biedt een sleutelklare oplossing. Het systeem is in staat om meerdere logistieke stromen binnen een enkel systeem te beheren, waaronder inkomende goederen, uitgaande goederen en retourzendingen.

DistriSort meldt dat de totale capaciteit van het systeem 7.500 artikelen per uur is en via meer dan 100 chutes 250 SportVision-winkels in Oost-Europa worden bevoorraad.

Zodra artikelen in het magazijn arriveren, worden orders in golven uit het magazijn gepickt. Deze items worden vervolgens naar een van de twee inductiegebieden gebracht en geladen op transportbanden voor continue stroom naar de inductiemedewerkers. De artikelen worden handmatig of automatisch gescand.

De Cross Tray Sorter kan een verscheidenheid aan items aan, van kleding en sportartikelen tot schoenendozen. Lege dozen worden onder de sorter geduwd voor hergebruik. Artikelen die niet gelezen kunnen worden, worden teruggestuurd naar de operator voor handmatige scanning.

De sorter is uitgerust met een SCADA en wave manager voor volledige systeemcontrole. De sorteeroplossing is ook ontworpen om de meest efficiënt de vloeroppervlakte te benutten, door zowel binnen- als buitenfuncties te bieden.

Nadat artikelen in het VAS-gebied zijn verwerkt, verplaatsen volle dozen naar de eindlijnsorteerder, waar ze per vervoerder worden gesorteerd en op pallets geladen, klaar voor verzending naar de eindklant.