GXO Logistics heeft klinkende cijfers voor het derde kwartaal van 2023 gepresenteerd. GXO zag haar omzet met 8% groeien tot $2,5 miljard. Ook de nettowinst nam toe en kwam uit op $66 miljoen staat. Dit samen met een 25% stijging in het operationeel inkomen en verbetering van de operationele marges met 49 basispunten. De kasstroom uit bedrijfsactiviteiten bedroeg $243 miljoen, meer dan een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar.

Malcolm Wilson, de CEO van GXO, vertelde bij de presentatie: "Onze resultaten voor het derde kwartaal weerspiegelen de veerkracht van ons contractuele bedrijfsmodel en onze hoogwaardige operationele en financiële uitvoering. We hebben recordomzetten geboekt, een jaar-op-jaar groei in nettowinst en aangepaste EBITDA, consistente marges, robuuste kasstromen uit bedrijfsactiviteiten en opmerkelijke overwinningen."

GXO verwacht voor 2023 een aangepaste verwaterde winst per aandeel van tussen $2,55 en $2,65 en een aangepaste EBITDA van $730 miljoen tot $755 miljoen. Het houdt daarbij rekening met de onzekere markt en stelt de organische omzetgroei daarom bij van 6-8% naar 2-4%.

Een significante ontwikkeling voor GXO dit kwartaal was de overname van PFSweb, een strategische zet die de groei van het bedrijf, vooral in Noord-Amerika, verder moet stimuleren. Wilson vertelt daarover: "We geloven dat onze succesvolle overname van PFSweb ons positioneert voor verdere groei, vooral in Noord-Amerika, waar PFS het merendeel van zijn omzet genereert. Dit is een fantastische organisatie met een unieke reeks capaciteiten en een klantenbestand van wereldwijd erkende merken die ons verder aanvullen."