Webwinkel Bol.com gaat voorlopig niet naar de beurs in Amsterdam. De marktomstandigheden zouden daarvoor vandaag de dag niet ideaal voor zijn. 

 

Volgens Het Financieele Dagblad zal moederbedrijf Ahold Delhaize dit volgende week woensdag bekend maken tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Het plan was dat Nederlands grootste online retailer in de tweede helft van 2022 een notering aan de Euronext in Amsterdam zou krijgen. De verkregen middelen zouden gebruikt worden om te investeren in technologie die de bezorging van pakketten versnelt, zodat de firma zich verder kan ontwikkelen.

 

De beurzen dalen.

Volgens de publicatie annuleert Ahold Delhaize de beursintroductie vanwege de zwakke toestand van de aandelenmarkt. Een conclusie die beleggingsfirma Jefferies vorige maand trok in een vooruitblik op de halfjaarcijfers. Veel markten reageren op de snel stijgende rente, de Oekraïne crisis, en de torenhoge inflatie.

Zo zijn ook de aandelenwaarden van concurrerende internetwinkels de afgelopen maand gedaald. Dit komt omdat we allemaal veel minder artikelen online bestellen dan we deden onder de Corona maatregelen, die veel echte bedrijven tot sluiting dwongen.

Ook Bol.com voelde dit. In de eerste drie maanden van dit jaar kwam de omzet uit op 1,3 miljard euro, een daling van 7 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder.