Supermarktgigant Ahold gaat de overtollige ruimte in het distributiecentrum van Blokker in Geldermalsen benutten. Deze samenwerking komt op een cruciaal moment voor Mirage Retail Group, het moederbedrijf van Blokker, dat kampte met overcapaciteit vanwege de recente faillissementen van winkelketens BCC en Big Bazar.

Albert Heijn-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh bevestigde tegenover RTL Nieuws de nieuwe samenwerking: "Het gaat daarbij onder meer om ontvangst en opslag van pallets, die daarna naar onze verschillende merken in Europa kunnen gaan. Het is dus breder dan Albert Heijn, maar geldt ook voor bijvoorbeeld Bol.com en Delhaize in België."

Het distributiecentrum in Geldermalsen heeft een vloeroppervlak van maar liefst 120.000 vierkante meter en is een essentieel knooppunt voor Blokker en eerder ook voor BCC en Big Bazar. De recente faillissementen van deze winkelketens zouden hebben kunnen leiden tot aanzienlijke financiële verliezen voor Mirage, maar de intrede van Ahold en andere bedrijven lijkt dit te voorkomen.

Michiel Witteveen, eigenaar van Mirage, liet RTL Nieuws weten actief op zoek te zijn naar andere huurders voor het distributiecentrum. "Het vullen van die overcapaciteit heeft op dit moment onze specifieke aandacht. We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we twee hele grote klanten hebben binnengehaald, die begin oktober zijn begonnen."