In de Filmwijk in Almere heeft een pakketbezorger van PostNL onbedoeld een tragisch ongeluk veroorzaakt. Een pakket van 15 kilo, dat hondenvoer bevatte, werd over een hek van 190 centimeter gegooid en landde bovenop konijn Okkie, die zich op dat moment in zijn ren bevond. De gebeurtenis werd vastgelegd op beveiligingscamera's van de eigenaar.

Roeland Vreeswijk deelde het incident met Hart van Nederland. Hoewel Vreeswijk gelooft dat de bezorger niet opzettelijk schade wilde aanrichten, merkte hij op dat het een onverantwoordelijke daad was. "Het had net zo goed een kind kunnen treffen," aldus Vreeswijk.

Toen Vreeswijk en zijn familie thuiskwamen, merkten ze meteen dat Okkie gewond was. "Hij sleepte zichzelf moeizaam voort en was duidelijk in shock." Na een bezoek aan de dierenarts werd bevestigd dat het bekken van Okkie was gebroken door een zware impact.

Ondanks een bezoek aan een gespecialiseerde konijnenarts, was er weinig hoop voor het dier, wat leidde tot de moeilijke beslissing om Okkie te laten inslapen. Na het incident kwamen de eigenaren via de buurjongen en hun camerabeelden te weten wat er precies was gebeurd.

Vreeswijk uitte zijn verdriet over het incident en de impact ervan op zijn gezin. "Mijn vrouw is diepbedroefd. We vragen ons af hoe lang Okkie onder dat pakket heeft gelegen." Hij vroeg zich ook af waarom een bezorger ervoor zou kiezen om een zwaar pakket over zo'n hoog hek te gooien.

PostNL heeft sinds het incident gereageerd en een manager heeft Vreeswijk bezocht. "Hij bood zijn excuses aan en verzekerde ons dat alle dierenartskosten vergoed zullen worden," zei Vreeswijk. Hoewel hij de respons van PostNL waardeert, betreurt hij het dat hij zelf moest ontdekken wat er was gebeurd. Hij hoopt dat pakketbezorgers in de toekomst meer verantwoordelijkheid nemen voor hun acties en de gevolgen daarvan.