Het gloednieuwe logistieke centrum van Amazon, BRE2, heeft haar deuren geopend. Waar eerder nog graafmachines het landschap bepaalden, zullen nu de eerste bestellingen het centrum verlaten. De opening van dit hypermoderne centrum markeert een belangrijke stap in de groei en investering van Amazon in de regio.

Het centrum, waarvan de bouw al in februari 2021 begon, onderscheidt zich door zijn geavanceerde technologie en werkomstandigheden. Dankzij hightech transportrobots en een focus op ergonomie wordt de werkdruk van het personeel aanzienlijk verminderd.

"Met BRE2 zetten we een nieuwe standaard voor logistieke operaties. We investeren niet alleen in technologie, maar ook in onze mensen", aldus een woordvoerder van Amazon. Medewerkers kunnen genieten van aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder gegarandeerde loonsverhogingen, gratis OV binnen Duitsland en een speciale gezinsbonus.

De bouw van het centrum was een immense operatie: meer dan 300 werknemers van ruim 20 bedrijven hebben eraan bijgedragen. Amazon heeft een bedrag van honderden miljoenen geïnvesteerd in deze nieuwe locatie. Tegen het einde van 2023 zal Amazon naar verwachting ongeveer 1.000 nieuwe banen hebben gecreëerd, variërend van magazijnoperaties en IT tot personeelszaken.

Geïnteresseerden die willen bijdragen aan de groei van Amazon kunnen meer informatie vinden op de Amazon banenpagina of direct solliciteren bij het Amazon wervingskantoor in Oldenburg.