PostNL bezorgde in het eerste kwartaal van 2022 wederom minder pakketten dan vorig jaar. Ook de omzet en de winst vielen lager uit. 

Het bedrijf heeft te maken met inflatie en hogere kosten, zoals loonkosten en kosten voor brandstof. Bovendien merkt het bedrijf dat mensen minder uitgeven door de oorlog in Oekraïne. 

Toch zijn de resultaten beter dan verwacht, dankzij kostenbesparingen en efficiëntere bezorgroutes. In maart was het aantal pakketten zelfs hoger dan een jaar eerder. Het bedrijf verwacht dan ook dat de stijging zich voortzet en dat er volgend kwartaal meer pakketten worden bezorgd dan een jaar geleden.

PostNL maakte eerder bekend dat er 200 tot 300 voltijdbanen worden geschrapt om te snijden in de kosten. Het bedrijf zal gesprekken voeren met de medezeggenschapsraad om te kijken om welke functies het zal gaan. De omzet van PostNL bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar 783 miljoen euro, 3 procent minder dan een jaar eerder. De winst nam met 89 procent af, maar bleef met 4 miljoen euro positief.