Poiesz Supermarkten gaat samen met Too Good To Go de strijd aan tegen voedselverspilling. Via de app van Too Good To Go kan men een voordelige box kopen met producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert, maar die nog goed eetbaar zijn. Alle 72 supermarkten van Poiesz in Noord-Nederland doen mee.

Leendert van Eck, commercieel directeur Poiesz Supermarkten B.V., is trots op deze nieuwe stap: “Als familiebedrijf vinden we het belangrijk om na te denken over de volgende generatie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Een belangrijk onderdeel daarvan is het tegengaan van voedselverspilling. Door samen te werken met Too Good To Go zorgen we ervoor dat eetbare producten op het bord van de klant terecht komen, in plaats van in de afvalbak.”

Ook Christina Hoekstra, projectleider Too Good To Go bij Poiesz, is enthousiast: “Eind 2022 hebben we bij 6 filialen een pilot gedraaid gedaan om te kijken hoe we van deze de samenwerking succesvol konden inrichten. De reacties van zowel klanten als medewerkers zijn super positief. Iedereen is blij dat we eten redden van de prullenbak. Ik ben er dan ook trots op dat alle Poiesz winkels er nu mee aan de slag gaan. We blijven zoeken naar meer manieren om voedselverspilling te voorkomen en natuurlijk blijven we de Voedselbank steunen zoals we voorheen ook deden. Ook restafval geven we een bestemming, daar maken we biogas van of verwerken we tot dierenvoeding.”