Flink gaat in Duitsland haar assortiment met boodschappen aanbieden via het platform van Wolt. Deze samenwerking is een verrassende stap, omdat Flink eigen app heeft waarmee klanten hun boodschappen kunnen bestellen. Door de samenwerking met Wolt verwacht Flink haar bereik uit te breiden en nieuwe doelgroepen aan te spreken.

Momenteel wordt het aanbod van Flink voor het eerst geactiveerd binnen de Wolt-app; voorlopig lijkt het te gaan om één Flink-hub in Berlijn-Mitte, waar klanten van Wolt kunnen bestellen. Met deze samenwerking brengt Flink zijn assortiment van meer dan 10.000 producten naar de Wolt-app. Beide partijen hopen veel voordelen uit deze samensmelting te halen. 

Het partnership tussen Flink en Wolt is nog in de beginfase, maar als het succesvol blijkt te zijn, kan dit leiden tot een hechtere samenwerking in de toekomst. Het is duidelijk dat bedrijven steeds meer op zoek gaan naar partnerschappen die hun assortiment en doelgroep uitbreiden, wat resulteert in meer mogelijkheden voor consument om hun boodschappengerelateerde behoeften te vervulling. Een voorbeeld ervan was de samenwerking die Just Eat Takeaway.com onlangs is aangegaan met flitsbezorger Getir.