Uitgelicht

Lufthansa Cargo start exclusieve vrachtroute voor Temu

Lufthansa Cargo start binnenkort een exclusieve lijnvlucht voor de Chinese e-commerce gigant Temu. Bronnen verklaren dat er vanaf april driemaal per week een Boeing 777F zal vliegen tussen Frankfurt en Zhengzhou, exclusief voor het vervoer van Temu's goederen.

Huurinkomsten WDP in eerste kwartaal gestegen

De logistieke vastgoedbelegger WDP heeft zijn huurinkomsten in het eerste kwartaal zien toenemen. Dankzij een aanhoudende vraag naar distributiecentra en magazijnen zijn de opslagfaciliteiten van deze Vlaamse onderneming nagenoeg allemaal (98%) verhuurd.


Nieuw distributiecentrum voor Damen Shipyards

Damen Shipyards, bekend om hun innovatieve maritieme oplossingen, heeft een langdurige huurovereenkomst afgesloten met Deltabrug Beheer voor de realisatie van een nieuw distributiecentrum in Schelluinen, Nederland. Het moderne warehouse met een oppervlakte van circa 13.000 m² zal een cruciale rol spelen in de wereldwijde distributie van voorraden voor de diverse werven van het bedrijf.


Containeroverslag Rotterdam ingehaald door Antwerpen

De totale overslag in de haven van Rotterdam is in het eerste kwartaal van 2024 gedaald met 1,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg de overslag 110,1 miljoen ton tegenover 111,7 miljoen ton in het eerste kwartaal van 2023. De daling komt voornamelijk door minder overslag van kolen, ruwe olie en olieproducten. De overslag van containers zat met een toename van 3,3% in de lift.


Österreichische Post opent geavanceerd nieuw centrum

De Österreichische Post AG heeft haar nieuwste pakketlogistiekcentrum in Wien-Inzersdorf officieel geopend. Dit moderne centrum, met een oppervlakte van 22.000 m², verwerkt dagelijks meer dan 250.000 pakketten met de hulp van 260 medewerkers. De investering van circa 70 miljoen euro onderstreept de rol van Wenen als cruciaal logistiek knooppunt.