Uitgelicht

Uitgesteld betalen (BNPL) vooral gebruikt door financieel kwetsbare consumenten

Uit onderzoek van de Federal Reserve Bank of New York blijkt dat 'Koop Nu, Betaal Later' (BNPL) betaalmethoden vooral populair zijn onder financieel kwetsbare consumenten. Zo'n 60% van deze groep gebruikte BNPL meer dan vijf keer in het afgelopen jaar, tegenover 20% van de financieel stabielere consumenten. Dit suggereert dat BNPL voornamelijk wordt gezien als een reguliere betaaloptie door consumenten die moeite hebben met het verkrijgen van traditioneel krediet.

DHL test pakketbezorging zónder label

DHL test momenteel een nieuwe methode die het versturen van pakketten voor haar klanten aanzienlijk eenvoudiger kan maken. Volgens de website Paketda.de probeert het bedrijf in geselecteerde regio's een methode uit, die het versturen van pakketten zonder etiket mogelijk maakt.


ACM wilt dat dropshippers beter communiceren over lange levertijd

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wilt dat dropshippers beter communiceren over hun lange levertijden. De ACM ontving tientallen meldingen van consumenten over lange levertijden van bepaalde webshops, tegenvallende kwaliteit van de producten en problemen met terugsturen en terugbetalen.


"1 op de 5 jongeren raadpleegt AI voor aankoopadvies"

Eén op de vijf jongeren raadpleegt Artificial Intelligence (AI) voor advies over aankopen. Dit percentage ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van 9% onder alle Nederlandse consumenten. Bovendien waardeert 9% van de consumenten het advies van AI meer dan menselijk advies, een percentage dat oploopt tot 16% onder jongeren.


Coolblue vergroot winst en deelt groeiplannen 2024

Coolblue kan terug kijken op een goed jaar, waarbij de omzet van het e-commercebedrijf groeide naar 2,41 miljard euro, een groei van 2,5% en de klanttevredenheid (NPS) uitkwam op 71, een stijging van 5 punten. Verder liet Coolblue weten in 2024 acht nieuwe winkels in Nederland, België en Duitsland te willen openen. In Duitsland wilt het bedrijf zijn bezorggebied verdubbelen door een tweede depot te openen.