Uitgelicht

ZEOS ondersteunt nu verkoop op meer dan 90 marketplaces

Tradebyte, de Europese marketplace-integrator van de Zalando Group, is nu gekoppeld aan ZEOS (Zalando E-commerce Operating System). Daardoor kunnen gebruikers van ZEOS niet alleen op Zalando en via hun eigen webshop verkopen, maar kunnen zij hun producten verkopen op de meer dan negentig internationale marketplaces via Tradebyte en de fulfilment aan ZEOS overlaten.

Amazon bespioneerde jarenlang concurrenten

Amazon heeft jarenlang informatie over concurrenten verzameld door producten direct op hun websites te verkopen, zo blijkt uit onderzoek van The Wall Street Journal. Onder de noemers "Big River Services International" en "Project Curiosity" vergaarde het e-commercebedrijf inzage in de logistieke en retailoperatie van haar concurrenten.


Duitsers sturen 11% terug

Bij online winkelen is het niet altijd raak met de juiste maat of het perfecte product. Gemiddeld stuurt de Duitse online shopper 11% van zijn online aankopen terug. Slechts een kwart (24%) heeft nog nooit online gekochte producten teruggestuurd. Dit blijkt uit een enquête onder 1.050 online shoppers in Duitsland van 16 jaar en ouder, dat is uitgevoerd in opdracht van de Duitse e-commercebranchevereniging Bitkom.


Walmart integreert onbemande vorkheftrucks in distributiecentra

In een poging om competitief te blijven met e-commerce gigant Amazon, zet Walmart een stap voorwaarts in de automatisering van zijn distributiecentra. De retailer gaat samen werken met Fox Robotics voor de implementatie van 19 robotvorkheftrucks in zijn distributiecentra. Deze aankondiging volgt op een succesvolle 16 maanden durende pilot in het distributiecentrum 6020 in Florida, waar Walmart de technologie heeft getest.


PepsiCo vernieuwt fabriek met geavanceerde automatisering van Mecalux

PepsiCo gaat zijn opslag- en distributieprocessen in de Belgische chipsfabriek in Veurne moderniseren door de installatie van een geavanceerd Automated Pallet Shuttle-systeem met transferwagens, ontwikkeld door Mecalux. Deze stap is gericht op het ondersteunen van de hoge productiesnelheid van de fabriek, die dagelijks 2 miljoen zakken chips en andere snacks produceert.