Uitgelicht

Otto Group zet robots van Boston Dynamics in

Om haar logistieke operaties te moderniseren, heeft Otto Group, de Duitse e-commerce retailer, de handen ineengeslagen met robotica-gigant Boston Dynamics. Het tweejarige plan voorziet in de uitrol van Spot® en Stretch™ robots over diverse faciliteiten van de Otto Group, te beginnen bij Hermes Fulfilment.

Kwekerij Mostert neemt Flora@Home over van PostNL

Flora@Home, dat in 2017 werd opgericht door PostNL en webwinkeliers faciliteerde om bloemen en planten digitaal aan te bieden, zal binnenkort zelfstandig worden voortgezet door Kwekerij Mostert. De fulfilmentoperatie, die momenteel nog in Aalsmeer plaatsvindt, wordt naar verwachting verplaatst naar Nieuwerkerk aan den IJssel.


Stijging pakketbezorging verwacht in België door strengere regels voor koeriers

België staat op het punt een significante wijziging in de regelgeving voor koerierdiensten door te voeren. Gisteren heeft Belgische parlement een nieuwe wet aangenomen die strengere arbeidsvoorwaarden biedt voor koeriers. De veranderingen, geïnitieerd door Belgische minister van Post zijn bedoeld om problemen zoals sociale fraude en uitbuiting binnen de sector aan te pakken.


Hoe Restocks haar onstuimige groei beteugelde

In recordtijd groeide Restocks uit tot Europees marktleider in de online verkoop van limited sneakers. Jay Lopes, Head of Operations bij Restocks, blikte tijdens een rondleiding door het fulfilmentcenter, waar sinds 2022 de consigment operatie is ondergracht, terug op de onstuimige groei van het bedrijf van de afgelopen jaren.


Huboo groeide met 130%

Huboo, partner voor e-commercebedrijven in fulfilment, heeft een indrukwekkende groei van 130% gerapporteerd over het afgelopen jaar. Huboo haalde 1.100 nieuwe klanten binnen en zag de omzet stijgen met ruim 23 miljoen euro.


Chris Peeters benoemd tot nieuwe CEO van bpostgroup

bpostgroup heeft Chris Peeters aangesteld als de nieuwe CEO voor een periode van zes jaar. Peeters, 56, afkomstig uit Zonhoven, heeft een indrukwekkend cv dat onder meer leidinggevende posities bij Elia Group, Schlumberger en McKinsey omvat. Zijn expertise in de energiesector heeft bijgedragen aan de transformatie en het succes van Elia Group.


Omnic breidt uit met lockerfabriek voor Europese markt

Omnic, producent van zelfbedienings- en automatiseringsoplossingen, plant een nieuwe productiefaciliteit in Letland om de Europese markt te voorzien van geavanceerde pakketkluizen. De start van het project is voorzien voor dit jaar, en de operationele ingebruikname wordt verwacht in 2024.