Amazon heeft bevestigd dat het stopt met de dronebezorgingsactiviteiten van Prime Air in Lockeford. Het stadje in Californië was de tweede locatie voor dronebezorging van het bedrijf in de Verenigde Staten, na College Station in Texas. De operatie werd aangekondigd in juni 2022. Later dit jaar zal Amazon met dronebezorging van start gaan in Phoenix Arizona. 

De e-commercegigant geeft geen verdere details, maar liet alleen weten: "We zullen alle huidige werknemers kansen bieden op andere locaties en zullen klanten in Lockeford blijven bedienen met andere bezorgmethoden. We willen de gemeenschap bedanken voor al hun steun en feedback in de afgelopen jaren."

Bezorgingen in College Station zullen doorgaan, samen met een nieuwe locatie in Tolleson, Arizona, die later dit jaar met bezorgingen zal beginnen. Tolleson, een stad met iets meer dan 7.000 inwoners, ligt in Maricopa County, in het westelijke deel van de metropool Phoenix. "Dit soort bezorging is de toekomst, en het is spannend dat het zal beginnen in het Phoenix Metro-gebied," zei burgemeester Kate Gallego van Phoenix. "De verschuiving naar emissievrije pakketbezorging zal ons helpen lokale vervuiling te verminderen en onze stad verder vestigen als een broedplaats voor de innovatieve technologie van morgen."

De uitrol van dronebezorging verloopt uiterst traag in de Verenigde Staten, mede door regelgevende kwesties. 

Amazon bezorgt medicijnen in College Station, waarbij bepaalde Amazon Pharmacy-bestellingen binnen een uur bij klanten worden bezorgd.