De Duitse nationale spoormaatschappij Deutsche Bahn heeft aangekondigd dat zij de logistieke tak DB Schenker mogelijk gaat verkopen. De raad van commissarissen heeft het bestuur opdracht gegeven om voorbereidingen te treffen voor een eventuele verkoop. DB Schenker is ook actief in Nederland; de waarde van het bedrijf wordt geschat op 20 miljard euro. 

Deutsche Bahn wil zich meer richten op haar kernactiviteiten en denkt dat een verkoop van DB Schenker financieel voordeel kan opleveren. Er zijn al verschillende grote investeringsmaatschappijen en logistieke bedrijven die interesse hebben getoond in de overname van DB Schenker, waaronder Carlyle Group, CVC Capital Partners, Blackstone en Bain Capital. Ook DSV uit Denemarken en Kuehne & Nagel uit Zwitserland worden genoemd als mogelijke bieders.

DB Schenker heeft flink geprofiteerd van de sterke vraag naar goederenvervoer door het sterke economisch herstel van de coronacrisis. In de eerste helft van dit jaar zette het bedrijf een operationele recordwinst in de boeken van 1,2 miljard euro. Deutsche Bahn benadrukt dat er geen haast is bij een eventuele verkoop en dat de verkoop alleen gebeurt als het er een financieel voordeel mee behaald.