Om bezorging in steden te verbeteren breidt FedEx Express zijn pilotprogramma van elektrische bezorgkarren uit. De karren, die worden gemaakt door de technologiestart-up BrightDrop, worden momenteel gebruikt door FedEx koeriers die te voet pakketjes bezorgen in New York.

De e-cart, ook wel bekend als de BrightDrop Trace, moet de efficiëntie verhogen door het stilstaan van voertuigen te verminderen, wat tevens verkeersopstopping en overlast moet verminderen. In het vorige pilotproject slaagden de FedEx koeriers er in om het aantal totale stops en stops per uur te verhogen wanneer ze de e-carts gebruikten.

Als onderdeel van het doel om tegen 2040 koolstofneutraal te worden, onderzoekt FedEx hoe oplossingen voor 'the last mile', zoals deze e-carts, koeriers kunnen ondersteunen bij het uitvoeren van meer efficiënte routes. Het uitgebreide pilotprogramma in New York beslaat een gebied van ruim 10 kilometer over twee wijken en FedEx verwacht dat het haar waardevolle inzichten zal bieden voor de toekomst van stadsbezorging.