Shopify en Twitter hebben een samenwerking aangekondigd om Shopify-verkopers te laten verkopen op het social-media platform. Het is het nieuwste initiatief van Shopify om zijn sociale-mediapartners uit te breiden, omdat het bedrijven wil helpen kopers te bereiken via een reeks online platforms.

Vanaf vandaag kunnen Shopify's Amerikaanse handelaren een virtuele winkelpui openen op het online winkelplatform van Twitter. Het nieuws volgt op andere samenwerkingen van Shopify met Alphabet Inc.'s Google en Meta Platforms Inc.'s Facebook.

De aandelen van Shopify zijn dit jaar met 76% gedaald. Het e-commercebedrijf heeft te maken met tegenwind van de post-pandemische terugkeer naar in-person winkelen.

Shopify retailers zullen hun goederen op Twitter op twee manieren kunnen verkopen:

  • Het weergeven van vijf producten op hun Twitter-profiel.
  • Met behulp van Twitter Shops, een pilot-functie waarmee verkopers tot 50 producten kunnen adverteren in een tabblad dat aan hun profiel is gekoppeld

Shopify wilde geen schatting geven van hoeveel de Twitter-deal de verkoop voor zijn klanten zal verhogen. Maar zei dat bestellingen geplaatst bij Shopify merchants via andere online partnerschappen verviervoudigd in het eerste kwartaal van 2022, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het zei ook dat shopping-gerelateerde tweets ongeveer 40 miljard keer bekeken werden vorig jaar.

Opvallend is wel dat - in tegenstelling tot andere partnerschappen - Shop Pay, Shopify's online betalingstool, er niet bij inbegrepen is.