Enkele maanden nadat de partijen tekenden voor het eerste deel van het distributiecentrum, hebben DHG en FOX Global Logistics een nieuwe huurovereenkomst getekend voor ook het tweede deel van een distributiecentrum in de Botlek. Smartlog Rotterdam 9 wordt is daardoor een half jaar voor oplevering volledig verhuurd aan FOX Global Logistics.

Smartlog Rotterdam 9, zoals DHG het distributiecentrum noemt, is in aanbouw en zal wanneer het gereed is bestaan uit 40.921 m² warehouse, 3.445 m² mezzanine, 1828 m² kantoorruimte, plus circa 4.000 m² buitenterrein. Het is gelegen op een voor de Rotterdamse haven unieke zichtlocatie aan de Boyneweg 3-11 in het Botlekgebied. Het Botlekgebied is een knooppunt van veel bovenregionale activiteiten met achterlandverbindingen via spoor, weg en over water. Door de aanleg van de Blankenburgtunnel tussen de A20 en de A15, zal de bereikbaarheid van het Botlekgebied en de nieuwe SMARTLOG locaties vanaf 2024 nog beter worden.

De transactie is een ideale uitkomst voor de groei van FOX Global Logistics en om aan de vraag te blijven voldoen. Directeur Norman de Vos: “De specifieke locatie van dit magazijn centraal gelegen in het havengebied van Rotterdam met straks een ontsluiting van de Blankenburg tunnel die in aanbouw is heeft voor ons de doorslag gegeven. Ik ben er erg trots op dat wij met ons bedrijf straks op deze plek in het hart van de Rotterdamse haven dit mooie distributiecentrum in gebruik kunnen nemen. We vertrouwen erop onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en onze ambities verder vorm te kunnen blijven geven."