Just Eat Takeaway.com heeft vandaag de verkoop van haar aandelenbelang in iFood aan Prosus afgerond voor de prijs van € 1,5 miljard.

Just Eat Takeaway.com blijft zich richten op verbetering van haar winstgevendheid en op een gedisciplineerde besteding van kapitaal. Het zal de opbrengst van de transactie gebruiken om zijn balans sterk te houden en de aflossingen van zijn komende schuldvervaldagen te betalen.

Op 19 augustus 2022 kondigde Just Eat Takeaway.com aan dat het een overeenkomst had gesloten met Movile, een dochteronderneming van Prosus, betreffende de verkoop van het aandelenbelang van de onderneming van ongeveer 33% in iFood. De transactie bestaat uit € 1,5 miljard in contanten bij sluiting en een uitgestelde vergoeding, afhankelijk van de prestaties van de online voedselbezorgsector in de komende twaalf maanden, van maximaal € 300 miljoen.

Daarnaast werd vandaag bekend dat 170 medewerkers van Just Eat Takeaway.com hun baan verliezen door een reorganisatie. Volgens operationeel directeur Jörg Gerbig is de reorganisatie "essentieel" om de klantenservice efficiënter en het bedrijf winstgevender te maken.