Worldwide Flight Services (WFS), 's werelds grootste luchtvrachtafhandelaar, opent een nieuw vrachtmagazijn op Schiphol om zijn groeiende klantenbestand op de luchthaven te ondersteunen en capaciteit toe te voegen in aanloop naar het winterse hoogseizoen van 2022.

De nieuwe faciliteit van 3.000 m² is de vierde WFS-vrachtterminal op Schiphol, waarmee de totale oppervlakte van het bedrijf op 17.500 m² komt en zal worden gebruikt voor de afhandeling van vracht. De nieuwe terminal maakt deel uit van de uitbreiding en verbetering van faciliteiten op belangrijke luchtvrachtluchthavens in Europa, zodra de mogelijkheden daartoe zich voordoen.

"Amsterdam is een van onze grootste hubs in Europa en het is belangrijk dat we blijven aansluiten bij de capaciteits- en servicebehoeften van onze klanten", zegt Marc Claesen, SVP Commercial, EMEAA, WFS. "In heel Europa en Noord-Amerika werkt WFS samen met luchthavens om toegang te krijgen tot extra en, waar mogelijk, nieuwe vrachtafhandelingsruimte. Schiphol is de laatste van verschillende luchthavenuitbreidingen die we in 2022 realiseren. Deze ontwikkeling biedt ons niet alleen een speciale offline-operatie in Amsterdam, maar verbetert ook ons vermogen om onze totale opslagcapaciteit op de luchthaven te optimaliseren, wat erg belangrijk zal zijn nu we het hoogseizoen ingaan."

WFS levert momenteel vrachtafhandelingsdiensten op Schiphol voor meer dan 50 luchtvaartmaatschappijen en grote expediteurs en logistieke dienstverleners. Naast magazijnactiviteiten omvat het dienstenpakket van WFS ook luchthaventransport en linehaul trucking.

Het nieuwe gebouw heeft acht laad- en losdocks voor vrachtwagens en zal in augustus in gebruik worden genomen, waardoor WFS nog beter in staat zal zijn om farmaceutische producten, bederfelijke waren, AVI, waardevolle en gevaarlijke goederen te verwerken. Ook zullen de nieuwste operationele systemen worden toegepast, waaronder het CargoKiosk-systeem om de afhandeling van vrachtwagens die vracht afleveren en ophalen te versnellen, en CargoSpot Mobile om operationele processen te digitaliseren en zendingen 'real time' inzichtelijk te maken.