Bedrijven in het middensegment van de markt verleggen hun focus om de hervorming van hun werkplek aan te pakken, volgens een onderzoek dat is uitgebracht door de amerikaanse Umpqua Bank. 

46% van de kleine bedrijven verwacht dat de economie verder zal verslechteren, een stijging van bijna 20 procentpunten ten opzichte van 2020 en 2021. Meer dan acht op de tien middelgrote bedrijven verwachten echter dat de economie zal verbeteren (31%) of gelijk zal blijven (50%), wat vergelijkbaar is met hun vooruitzichten vóór de pandemie. Het verschil kan verklaren waarom kleine bedrijven dit jaar meer haast maken met het doorvoeren van belangrijke veranderingen.

"Bedrijven in het middensegment van de markt hebben de afgelopen jaren enorm hun best gedaan efficienter en concurrender te worden, door zich aan te passen aan de supply chain en andere uitdagingen," zegt Richard Cabrera, hoofd middle market banking bij Umpqua. "Ze zijn nu bezig om deze focus en creatieve energie ook toe te passen om het bedrijfsresultaat en de groei te verbeteren."

"Steeds meer kleine bedrijven voelen nu de urgentie om veranderingen aan te brengen in hun strategie en activiteiten, vooral als reactie op de stijgende inflatie, die meer impact heeft naarmate de onderneming kleiner is," zegt Ashley Hayslip, hoofd community and business banking bij Umpqua. "De urgentie kan worden omgezet in een concurrentievoordeel voor die bedrijven die snel en strategisch omschakelen."