De Amerikaanse warehouse tech startup Pickle Robot Co. is van plan de commercialisering van zijn automatische vrachtwagenlossysteem te versnellen met een venture capital ronde van 26 miljoen dollar.

Pickle Robot maakt robots die pakketten lossen uit vrachtwagentrailers en zeevrachtcontainers, een taak die een van de meest arbeidsintensieve, fysiek veeleisende en meest omzetgevoelige werkgebieden in logistieke operaties noemt. Het Amerikaanse bedrijf zegt dat het verschillende proefinstallaties heeft geïnstalleerd bij klanten in de omgeving van Los Angeles.

"Het lossen van vracht uit vrachtwagens en containers is een moeilijke en soms gevaarlijke taak, die dagelijks op duizenden locaties wordt uitgevoerd," zei Omar Asali, de voorzitter en CEO van investeerder Ranpak. "Exploitanten over de hele wereld hebben moeite om vacatures voor dit werk te vullen. Pickle levert een robotisch lossysteem dat kan helpen het arbeidstekort op te vullen dat de logistieke industrie teistert."

De technologie van Pickle sluit zich aan bij een vergelijkbaar systeem op de markt van Boston Dynamics, wiens "Stretch"-robot eveneens gebruik maakt van een mobiele robotarm uitgerust met zicht- en grijpsensoren om in trailers verpakte dozen op te pakken en op een wachtende transportband te plaatsen.