DHL Global Forwarding bouwt een nieuw magazijn en hoofdkantoor op SEGRO Park Airport in Amsterdam. Met het openen van het toegangshek werd symbolisch de start voor de bouw gegeven. In 2024 zal de vrachtdivisie van DHL verhuizen naar een nieuwe duurzame locatie in Barnsteen, Hoofddorp, die zal worden gebouwd volgens BREEAM's duurzaamheidsnormen.

De opslag- en crossdock-activiteiten vinden plaats in een ruimer magazijn van 23.000 vierkante meter met 38 docks, waarvan twee met dokliften van 20 voet. Er zijn speciale voorzieningen voor het vervoer van gevaarlijke stoffen, bederfelijke goederen en life science-producten. Het nieuwe gebouw krijgt ook 3.600 vierkante meter moderne kantoorruimte en wordt het hoofdkantoor van DHL Global Forwarding in Nederland.

Duurzaamheid
De nieuwbouw wordt gasvrij, volledig geïsoleerd, bekleed met duurzame houtafwerking en voorzien van zonnepanelen om het gebouw van energie te voorzien. Aan de kantoorruimte wordt een ruim balkon toegevoegd. Buitenterreinen worden uitgerust met oplaadpunten voor elektrische voertuigen en creëren een groene ruimte rond het magazijn met verschillende bomen en planten.

SEGRO Park Amsterdam Airport is gunstig gelegen naast Schiphol Airport, aangezien er goede verbindingen zijn met de snelweg A4 naar het centrum van Amsterdam, Den Haag en Rotterdam, evenals de verlengde snelweg A5 naar de Amsterdamse haven. De nieuwe N201 bereikt Schiphol Airport in minder dan 10 minuten en is daarmee de meest gunstige vestigingslocatie van Amsterdam en de Schipholregio.